Artikelen over Consultative Selling

Consultative Selling, of in het Nederlands ‘adviserend verkopen’, richt zich op het bieden en aantonen van meerwaarde voor de klant. De verkoper richt zich niet op het leveren van producten of diensten, maar verdiept zich in de uitdagingen van de klant. Het resultaat? De klant zal door Consultatieve Selling de meerwaarde al vroeg in het offertetraject ervaren en derhalve open staan voor de uiteindelijke aanbeveling.

Een efficiënte aanpak leer je in de training Consultative Selling, maar ook al door onderstaande consultative selling-artikelen.

Veel plezier ermee!


 • Consultative selling als Vliegwiel3

  Consultative Selling als vliegwiel

  Het kan zijn dat mensen de ‘zin’ niet zien. Wat bedoelen we daarmee? Consultative Selling is een middel om jouw doelen te behalen. En dat zijn niet alleen omzet, marge en marktaandeel, maar we hebben doelen en een missie om onze ambitie te realiseren. Visie, missie, doelen? Hoe zit dat ook alweer in elkaar?

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

 • Boost je consultative selling

  Converteren kun je leren - deel 1

  In drie artikelen beschrijven we hoe je via leadkwalificatie, onderhandelings- en besluitvormingstechnieken een kans converteert naar klant. In dit eerste deel van de drieluik ‘Converteren kun je leren’ leggen we je uit wat leadkwalificatie is, waarom het zo belangrijk is en hoe je dit deel van het verkoopproces in je vingers krijgt…

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

 • Afsluit techniek Converteren kun je leren

  Converteren kun je leren - deel 3

  Het binnenhalen van een nieuwe klant is als geweldloos jagen. Het vereist minimaal een doordachte leadkwalificatie en beheersing van professionele onderhandelingstechnieken. Maar hoe voorkom je dat het geweldloos jagen uiteindelijk zinloos jagen blijkt te zijn geweest? Het antwoord vind je in het laatste deel van de drieluik Converteren kun je leren: de laatste loodjes: Seal the deal!

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

Mis het niet...

Onze experts verzamelen wekelijks de laatste commerciele adviezen. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Categorieën